Levend geldspel op school Maart - Juli, (2016)

We hebben 13 basisscholen gegaan in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout bezocht.
Op al deze scholen hebben wij het KART armoede spel gespeelt. De kinderen die meededen waren heel enthousiast. Meestal werd dit spel in de gymzaal gehouden.
Op donderdag 17 maart, tijdens de week van het geld, gaan wij: de KinderAdviesRaad Tilburg (KART) voor het eerst ons zelf ontworpen armoede KART spel spelen. Met behulp van dit spel leren kinderen op spelenderwijs omgaan met geld. KART wil de komende tijd het spel op zoveel mogelijk plaatsen spelen. Dus heb jij interesse, neem dan contact op met KART. Door kinderen voor kinderen.


KART Armoede Spel

De KART bestaat uit een groep jongeren tussen de 11 en 16 jaar die zich inzetten voor kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. Zij verzinnen zelf ongewone oplossingen en acties. De KART vindt dat kinderen meer moeten leren over armoede en hebben daarom zelf een levensgroot spel ontworpen. Het doel van het spel is om kinderen een introductie te geven over keuzes die zij in de toekomst moeten gaan maken, zoals beslissingen over geld, bijbaantjes, mobiele telefoons of school. De kinderen maken kennis met armoede en leren tegelijkertijd omgaan met geld en keuzes maken.

Raadslid Linda Oerlemans is trots op de jongeren die zich hiervoor inzetten en komt 17 maart daarom zelf ook graag helpen bij spelen van het spel op OBS Koolhoven in groep 7b.