Biologische chocolade op het Sinterklaasfeest in de Euroscoop

De Kinderadviesraad Tilburg steunde zaterdag 18 november de Euroscoop met haar actie voor de armere gezinnen in Tilburg. Kinderen mochten gratis naar de nieuwe bioscoopfilm “Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer.”
Voor aanvang van de film was voor de bezoekers volop de mogelijkheid om te spelen en te schminken. De kinderraad had diverse spelletjes meegenomen en leuke knutselactiviteiten voorbereid voor de jonge bezoekers die even niet wilde springen op het springkussen.
Na afloop van de film hielpen we met het uitdelen van leuke cadeaus. Ook namen de kinderen van de gelegenheid gebruik om aandacht te vragen voor duurzame fairtrade chocolade en daarom trakteerde wij alle bezoekers op een biologische chocoladeletter met een mooi gedicht!
Het belangrijkste voordeel van fairtrade producten is dat de boer een eerlijke en stabiele prijs krijgt voor zijn producten waardoor hij beter kan leven van het loon dat hij met zijn landbouwgewassen verdiend.
Daarnaast heeft de verkoper bij het maken van onze biologische chocoladeletters extra rekening gehouden met het welzijn van de koe en gebruikte hij liever geen gif en medicijnen om vervelende gevolgen voor het milieu te verminderen.

november, 2017