kinderadviesraadtilburg GerritPoelsGerrit Poels, geboren in Berg en Dal op 11 mei 1929 is bij het publiek beter bekend als Pater Poels en is een voormalig priester en bekend welzijnswerker in Tilburg. Gerrit Poels is onder andere oprichter van Huize Poels, eethuis "De Pollepel" en stichting "Broodnodig". Poels wordt ook vaak "de broodpater van Tilburg" genoemd. Pater Poels brengt bij nacht en tij op zijn fiets brood rond naar mensen die gebukt gaan onder financiële problemen. Poels ontvangt eveneens hulpbehoevenden bij hem thuis om deze zo beter van dienst te kunnen zijn. Alhoewel Poels in 1969 is uitgetreden als priester, wordt hij in Tilburg altijd nog Pater Poels genoemd. (Bron: Wikipedia.nl)

De KART is een van de ideeën die de ContourdeTwern heeft bedacht "in de geest van Poels". Op de 80e verjaardag van Gerrit Poels, is de ContourdeTwern gevraagd eigentijdse en tegendraadse oplossingen aan te dragen voor de problemen en zorgen van kwetsbare mensen. Een van de ideeën was een KinderAdviesRaad voor heel Tilburg die tips verzamelt om armoede te bestrijden, vooral voor situaties waarin kinderen de dupe zijn.

Op vrijdag 16 april 2010 installeerde Gerrit Poels de KART tijdens de Tilburgse armoede manifestatie in het kader van het Europese jaar van de armoede in het MFA Zuiderkwartier.